dwhite-logo
Η Πόλη
Η Πόλη

Η πόλη της Καστοριάς είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και μια από τις πιο γραφικές της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, που έχει διατηρήσει αρκετά τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την βυζαντινή αρχιτεκτονική της. Βρίσκεται κτισμένη στις όχθες της λίμνης Ορεστιάδας, το σήμα κατατεθέν της πόλης και ένα πραγματικό στολίδι για ολόκληρο τον νομό. Εξαιτίας της μορφολογίας της θεωρείται η ωραιότερη λίμνη της Ελλάδος και έχει κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους».

Η πανέμορφη φύση της Καστοριάς προσφέρεται τόσο για χειμερινό, όσο και για θερινό τουρισμό. Ο κάθε επισκέπτης έχει την δυνατότητα να παρατηρήσει από κοντά την παρθένα φύση και το πολυποίκιλο οικοσύστημα της. Σκι στα χιονισμένα βουνά ή εκδρομές στα πυκνά δάση, ενώ το καλοκαίρι , το πράσινο του βουνού και το γαλάζιο της λίμνης αποτελούν το ιδανικό σκηνικό τόσο για ξεκούραση και για εξερεύνηση.
Στην Καστοριά σώζονται μέχρι σήμερα σημαντικά μνημεία του Βυζαντινού πολιτισμού, όπως τα τείχη, οι Βυζαντινές εκκλησίες και τα παλιά αρχοντικά με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική.

Η Καστοριά επίσης φημίζεται για τους γευστικούς μεζέδες και για το κάλο φαγητό στα πολλά εστιατόρια της πόλης. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορα καταστήματα της πόλης.